Örebroföretag en av tre finalister till Änglamarkspriset – tävlar om 250 000

Årets tre finalister i Änglamarkspriset är utsedda och nu startar omröstningen. Den slutliga vinnaren tar emot priset vid en ceremoni den 16 november och prissumman är 250 000 kronor för utveckling av verksamheten.

De tre finalisterna i Änglamarkspriset 2022 är CleanSea från Örebro, Atium och Hooked Foods. Priset premierar personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom svensk miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta, och delas ut till unga eldsjälar mellan 20 och 30 år.

Fakta. CleanSea:

Tvillingarna Mikaela och Lukas Julher startade CleanSea 2019 då de såg det stora behovet av att rensa hav och kuster från plastskräp för att rädda det marina djurlivet och miljön. De har redan rensat 28 000 kilo plast från Västkusten genom sina organiserade aktiviteter och det ökar stadigt. Verksamheten finansieras främst genom försäljning av CleanSea-armband där CleanSea plockar ett kilo plastskräp för varje sålt armband. CleanSea ingjuter positiv framtidstro och hopp om en bättre planet och dessutom står de för social hållbarhet genom de arbetstillfällen de skapar.

,