Astrid Lindéns bok får oss att upptäcka Örebro

– Jag vill locka stadsbor och besökare att upptäcka Örebro, väcka läs- och upptäckarlust, ge en fördjupa förståelse av den tid och stad vi lever i, säger författaren Astrid Lindén. I sin nya bok Örebro – 27 tidsresor till fots och på cykel tar hon sig an staden på ett nytt sätt för att lyfta fram det Örebro som vi sällan ser.

– Bakom glasfasader och under parkeringsytor lever historien. Men hur får vi kontakt med svunna tiders örebroare och stadens författare? Kanske ett par nybakade semlor kan få reformatorbröderna Petri att prata? Vill Maria Gripe berätta om sin uppväxts hemligheter över en liten pommes?

Tidsresorna kommer att vara en av presentationerna på Litteraturens Lördag i Kulturkvarteret Örebro lördagen den 19 november. Dessutom kommer Astrid Lindén och Clas Thor att berätta om boken och konsten att vara tidsresenärer i litteraturens och historiens Örebro  tisdag den 6 december, också i Kulturkvarteret Örebro.

foto: Rafaella Turander