Ny utställning på konsthallen – “besvärjelser och det performativa som transformativ kraft”

På fredag den 25 november klockan 17.00–19.00 är det vernissage för utställningen “If I could kill time to save eternity” på Örebro konsthall.

“If I could kill time to save eternity” är en utställning av konstnärsgruppen Gylleboverket. För utställningen på Örebro konsthall består gruppen av konstnärerna Etta Säfve och Jona Elfdahl, som tillsammans med ett stort antal medverkande har arbetat undersökande i ett fältarbete och varande på platsen på den gamla byggskroten i Skåne där Gylleboverket har sin bas. “Bland den övervuxna skroten har de under månader undersökt ritualer, besvärjelser och det performativa som transformativ kraft”, hälsar konsthallen.

Utställningen som presenteras på konsthallen består av en videoinstallation och ljudverk. Utställningen pågår 26 november 2022–29 januari 2023.