Futurum öppnar Ge&Ta-butik – “för våra anställda och för klimatet”

Futurum Fastigheter öppnar en tillfällig Ge&Ta-butik för alla anställda. Butiken är öppen under några veckor i november och december. Ge&Ta-butiken innebär att alla medarbetare kan ta med sig saker och kläder som man inte längre använder. Någon annan kan sedan ta sakerna eller kläderna och ge dem nytt liv.

– Vi gör det här både för våra anställda och för klimatet. Att saker kan leva vidare hos en kollega ger ett mervärde både för den som ger och den som tar. Det blev en succé från första dagen. Nu tar folk en sväng förbi Ge&Ta-butiken varje dag för att kolla om det kommit in något nytt, säger Liz Hultgren som är Hållbarhets- och utvecklingsansvarig på Futurum.

– Jag skulle vilja utmana andra företag att göra samma sak som vi gör. Det är en enkel grej som skapar ett stort värde för de anställda och klimatet, speciellt nu när julen står för dörren och många ska handla julklappar. En begagnad julklapp ger ytterligare en dimension till gåvan, speciellt nu när både plånboken och klimatet har det tufft, säger Göran Lunander VD på Futurum.

källa/ foto: Futurum

,