Musikalisk örebrolektor får pedagogiskt pris

Annika Danielsson, lektor i musikpedagogik vid Musikhögskolan på Örebro universitet, har tilldelats Göran Lagervalls musikstipendium för sin pedagogiska gärning. -Jag känner mig glad, hedrad och uppmuntrad, säger hon.

Stipendiet kommer från Kungliga Musikaliska Akademien och Annika Danielsson fick ta emot priset ur kung Carl XVI Gustafs hand i samband med akademiens årliga högtidssammankomst på Grand Hotel i Stockholm i veckan.

Hon får priset för att hon med gedigen ämneskunskap, pedagogisk skicklighet och stort engagemang under en lång rad år varit drivande i kvalitetsstärkande insatser och verkat för pedagogisk utveckling inom musikvetenskaplig utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Hon har i sitt pedagogiska arbete fördjupat studenternas kunskaper, vetenskapliga kompetens, kritiska tänkande och självständighet, skriver Kungliga Musikaliska Akademien i sin motivering.

– Beskedet kom som en total överraskning, så det tog ett tag innan jag fattade vad det var frågan om. Men det är roligt och viktigt att pedagogiska frågor uppmärksammas i högre utbildning och det är något jag brinner för i mitt arbete, både som lärare och enhetschef. Så jag känner mig glad, hedrad och uppmuntrad, säger Annika Danielsson.

Annika Danielsson är enhetschef för Musikvetenskap och musikpedagogik vid Örebro universitet och undervisar och handleder studenter i musikpedagogik och vetenskapligt skrivande.