På fredag avtackas landshövding Maria Larsson

På fredag är det officiell avtackning för Maria Larsson, Örebro läns 38:e landshövding, i residenset på Örebro Slott. Samtidigt kommer det nymålade porträttet att avtäckas av konstnären och henne själv.

Maria Larsson tillträdde som landshövding i Örebro län 4 maj 2015 och är kvar i befattningen fram till sista december i år. Från och med oktober i år är hon dessutom civilområdeschef för Mellersta civilområdet (sju län i Mellansverige).

På fredag avtäcks också det nymålade porträttet för att senare kunna hängas bland tidigare landshövdingar på Örebro Slott. Porträttet är målat av konstnären Bo Larsson, Stockholm som både är landskaps- och porträttmålare. Bland hans tidigare porträttmålningar kan nämnas Olof Palme, Carl Bildt och författaren Kerstin Ekman.