Snart dags för avslutade event för OpenArts konstnärsresidens

Torsdagen den 15 december är alla välkomna till ett avslutande event för OpenArts konstnärsresidens, med panelsamtal och performance i Kulturkvarterets foajé.

Under november och december har OpenArt erbjudit konstnärsresidens genom “MagiC Carpets”, ett projekt delfinansierat av EU.

Tre konstnärer har under en månads tid fått möjlighet att skapa fritt med Örebro som bas: Ellen Freed, Filip Kijowski och Malin Tivenius. Residenset har projektletts av Felicia Bjärmark Esbjörnsson som OpenArts curator. Konstnärerna har fått träffa och arbeta med olika grupper från civilsamhället i Örebro.

– Alla organisationer som jag hört av mig till har varit otroligt positiva och tillmötesgående. Det är fint att så många engagerar sig i att lyfta Örebro som konststad, säger Felicia Bjärmark Esbjörnsson, projektledare.

,