Örebroaren Jimmy bakom årets svenska julfilm

Jimmy Nivrén Olsson från Örebro har skrivit manuset till årets stora julbiofilm tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures. UFO Sweden handlar om hur det är att vara människa, om sökandet och behovet av samhörighet, frågor som manusförfattaren själv under en lång tid har funderat på.

— För min karriär betyder det här allt. Att få göra min första långfilm och få den att gå ut på juldagen, det är som en julklapp till mig. Jag har alltid älskat rymden, älskat mysterier, fascinerats av det okända. Men det är inte bara sci-fi utan det handlar mycket om hur det är att vara människa. Att söka efter ett sammanhang, en familj eller en plats där man hör hemma. Man kan lätt förlora sig själv i sökandet, istället för att se det som man faktiskt har framför sig, säger Jimmy Nivrén Olsson.

UFO Sweden handlar om den fosterhemsplacerade flickan Denise som misstänker att hennes pappa inte alls är död, utan kidnappad av ufon. När ingen tror henne tar hon hjälp av ufoföreningen UFO Sweden för att ta reda på sanningen. Tillsammans ger de sig ut på ett riskfyllt äventyr, som tar dem långt utanför lagens gränser och in i en värld av oförklarliga fenomen. Huvudkaraktären Denise påminner mycket om Jimmy.

— Jag har hämtat väldigt mycket av Denise utifrån mitt eget liv, som att jag inte har en jättebra relation till min pappa. Det finns mycket som jag och Denise har gemensamt i det där sökandet och längtandet efter någonting. Jag är den typen av författare som speglar väldigt mycket av mina karaktärer och händelser i saker och personer jag har tankar och erfarenheter om. Jag tror nämligen att om jag säger någonting som är meningsfullt för mig, så är det också meningsfullt för någon annan. För vi är inte så unika som vi så gärna vill tro, säger Jimmy Nivrén Olsson.

källa: Gul PR