Hovsta IF fick in 28 000 på pant

Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. Tävlingen har nu genomförts för tionde året och föreningslivet i Örebro län lyckades tillsammans samla in 443 456 burkar och PET-flaskor under 2022, vilket ger ett tillskott på 415 111 kronor till de deltagande föreningarna.

Totalt deltog över 2 800 föreningar i hela landet i 2022 års upplaga av Föreningskampen som sammanlagt samlade in över 18 miljoner burkar och PET-flaskor. I Örebro län deltog 101 föreningar och bäst i Örebro var Hovsta IF F 10-12 som samlade in cirka 28 000 kronor.

– Det är fantastiskt att så många föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Efter de tuffa pandemiåren med inställda cuper och sammankomster ser vi nu att aktiviteten är i gång igen ute i föreningarna, vilket känns riktigt bra, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera på Returpack.