Kulturkvarteret öppnar för after work på fredag

Fredag 27 januari har Kulturkvarteret premiär för Part of Art, en after workaktivitet. “Under fyra maxade timmar kan besökarna mingla runt mellan konsthallen, scener och barer och uppleva kultur tillsammans med andra på ett oväntat och lustfyllt sätt”, skriver arrangören.

– Kultur är en social aktivitet, halva grejen är att du upplever något tillsammans med andra. På Part of Art är upplevelsen och stämningen i fokus. Vi hoppas att after work-konceptet ska locka även de som inte vet att de älskar konst och kultur, säger Jesper Hellqvist, produktionsledare på Kulturkvarteret.

Konceptet bygger på den danska förlagan SMK Fridays som lockat en ny yngre publik till statens konstmuseum i Köpenhamn. I Örebro har Kulturkvarteret samarbetat med OpenArt, Örebro konsthall och Örebrokompaniet för att bjuda in vuxna örebroare till något nytt

– Vi ville haka på detta direkt för vi älskar att överraska örebroarna med konstupplevelser och här blandas experimentella konstuttryck hej vilt på ett underbart sätt, säger Elin Persson, enhetschef för Örebro Kommuns nya Konstenhet, och fortsätter; Det är viktigt att fortsätta att utmana den redan hungriga och ännu växande publiken med nya uttryck och upplevelser och samtidigt öka scenutbudet för konstskapare i alla genrers.

,