Örebroband med i den fjärde deltävlingen i Mello

Det alternativa rockbandet Smash Into Pieces vill nu ge tillbaka till Sverige genom att medverka i det folkligaste vi har Melodifestivalen. Bandet tävlar i deltävling 4 som går av stapeln den 25 februari i Malmö. 

“Six feet under” är titeln på låten som Smash Into Pieces deltar med i årets Melodifestival. Låten handlar om sångaren och frontmannen Chris Adams största livskris där han möter sin absoluta botten. Det enda som kan ta honom upp igen är att se sig själv i spegeln och bryta sig fri från sin destruktiva skugga, för gott. 

– För mig handlar låten om den mörkaste perioden i mitt liv där allt jag någonsin trott om mig själv ställer sig på sin spets. Min familj splittrades och jag gick ner i en djup depression vilket resulterade i att jag varken kunde ta hand om mig själv eller personer i min omgivning. Jag valde då att göra slut med mitt gamla jag för att ta upp kampen om att bli den bästa versionen av mig själv. Jag vill genom denna låt förmedla hur man tar sig tillbaka, hur man gör comeback! Oavsett hur hopplöst saker kan kännas eller vara så finns det en väg tillbaka OM man är villig att göra jobbet, säger Chris Adam frontman i Smash Into Pieces 

Låten kommer att framföras i typisk Smash Into Pieces anda med mycket ljuseffekter och en mäktig show. 

Smash Into Pieces grundades för 15 år sedan i Örebro och rankas idag som ett av Skandinaviens snabbast växande alternativa rockband. Idag består bandet av fyra medlemmar som inte går obemärkta förbi, då trummisen och bandets ledstjärna APOC bär en starkt lysande mask som symboliserar bandets logga, vem som döljer sig bakom masken är det endast Smash som vet om.

Smash Into Pieces har genom åren turnerat intensivt tillsammans med många stora akter såsom In Flames, Evanescence, Within Temptation, Alter Bridge, Amaranthe Starset m.fl. 

De har lanserat 7 album, över 40 singlar, över en halv miljard streams/views på Spotify/Youtube, har ca 400 000 lyssnare per dag i digital streaming och du hittar dem på de största topprankade globala rocklistorna. 

Deras största marknader är idag USA, Tyskland och Skandinavien. Under första halvåret av 2023 har de 100 bekräftade spelningar på två kontinenter. 

Den 27 februari ger sig Smash Into Pieces ut på en stor Europaturné för att sedan i april åka till USA för en turné även där. 

,