Patrik Isaksson släpper ny musik – turnépremiär i Örebro

På söndag medverkar Patrik Isaksson i Nyhetsmorgon, imorgon släpps första singeln Chelsea Hotel och redan nu släpps delar utav sommarturnén i både Sverige och Åland.

”Mellan hopp och förtvivlan” – Patrik Isakssons första studioalbum på 12 år – är det mest personliga han gjort. En resa, en bergochdalbana, en utmaning där Isaksson närmat sig kärnan i det han förmedlat ända sedan debuten 1999. Albumet, inspelat bland annat i klassiska Atlantis-studion i Stockholm, rör sig musikaliskt mellan episka refränger och återhållsamma poppärlor.

”Den största skillnaden den här gången är att jag har mer kontroll över musiken”, berättar Patrik. ”Att jag känner att jag har mognat så pass att jag törs ha kontrollen. Innan har man fått lita på sin producent, men den här gången har jag haft så lång tid på mig att tänka: vad vill jag göra och hur vill jag sjunga. Så sjunger jag ännu bättre än jag brukar göra. Det är en del av skivan där jag faktiskt ger tillbaka till mig själv lite grand.”

Den 2 juni spelar han på Under bar himmel i Örebro.

foto: Lasse Persson