Fredrika skriver låt åt Cornelia Jakobs – nytt program på SVT

Till vardags studerar hon musikproduktion vid Musikhögskolan på Örebro universitet. Nästa fredag pitchar Fredrika Brunius sin egen låt för melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs på bästa sändningstid i SVT:s nya program Songland. – Jag är väldigt taggad på Cornelia, säger hon.

I slutet av november fick Fredrika Brunius besked om att hon blivit utvald som en av de 24 hittills okända låtskrivare som får chans att presentera sina låtar för en etablerad artist. De artister som medverkar är Oscar Zia, Titiyo, Cherrie, Jireel, NOTD – och Cornelia Jakobs.

– Det känns bra att jag fick Cornelia. Jag blev väldigt tagen av hennes framträdande i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest förra året och känner mig väldigt taggad.

Programmet spelades in i SVT:s studios i Göteborg i januari och har premiär fredag den 24 mars. Fredrika Brunius medverkar i andra avsnittet, som sänds den 31 mars. Där tävlar hon mot tre andra låtskrivare som alla ska pitcha sina låtar inför en jury och för Cornelia Jakobs. Som stöd med arrangemanget finns bland andra kapellmästaren från tv-programmet Så mycket bättre.

källa/ foto: Örebro universitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.