Örebro Barock firar tio år – spelar Bachs dubbelkonsert för två violiner

För drygt tio år sedan bildades barockensemblen Örebro Barock, där alla musiker spelar på tidstrogna barockinstrument. Det firas med en jubileumskonsert i S:t Nicolai kyrka lördagen den 15 april, där publiken bland annat får höra Bachs dubbelkonsert för två violiner.

Örebro Barock bildades för drygt tio år sedan av Örebromusikerna Olof Ericsson, Marcus Carlsson, Jenny Hülphers och Karl Magnus Jansson. Många av ensemblens medlemmar är till vardags musiker i Svenska Kammarorkestern, men i Örebro Barock spelar de på tidstrogna instrument.

– De tidstrogna instrumenten gör musiken mer dansant och klingar med en spröd, övertonsrik klang och med lättare artikulation jämfört med moderna instrument, säger konsertmästare Olof Ericsson. Vid framförandet får musiken en närmare kontakt med Vivaldi, Bach och de andra barockmästarna – musiken ljuder som den ljöd när den skrevs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.